Sacke 27/3 - hårt pass!

jag bestämde mig för att rida ett hårt pass i paddocken idag. jag kanske var lite hård mot honom ibland då han inte lyssnade på mig men han är så jävla duktig! började med att värma upp på långa tyglar i både skritt och trav. sen jobbade jag honom i skritten. travade på långa tyglar och galopperade några varv. hade lagt ut bommar som vi travade mycket över innan jag började jobba honom i traven. var riktigt noga med att han skulle bjuda framåt idag och han gick riktigt fint till slut. ska höra med cathrine om hon har lust att fota mig i helgen. skrittade ut en sväng och han var så trött som han orkade knappt gå ( han brukar annars vara ganska pigg när man rider ut ) när vi kom tillbaka så stretchade jag honom och gosade jättemycket innan han fick komma ut igen. självklart fick han käka lite gräs innan han fick komma tillbaka till hagen. sen blev han nöjd och glad när dom fick lunch höet innan jag åkte hem. min älskade kille!

Sacke 26/3 - vila

idag hade jag som sagt morgon fodring och det är så mysigt när hästarna får äta sitt morgon hö ute i hagen. sacke fick äta sitt hö i paddocken för jag stog och bortade och fixade lite medans han åt. vi hade jättemysigt i solen och pussades och gosades + att han fick stå och äta lite gräs innan jag släppte ut honom med de andra. sn fixad jag alla hästar och hängde in kvällhöet så att lina som ska kvällsfodra bara behöver ge kraften. det är så mysigt när dom får gå ute så länge om kvällarna nu + att dom får gå nakenfisar utan täcke. min mysiga, fina kille!

dagens vill ha!

jag vill ha ett par damasker. tycker det är snyggare än vanliga skydd och jag tycker det är riktigt snyggt med vita. dock vet jag att dom aldrig komma hålla sig vita men skulle verkligen vilja ha till båda fram och bak. sen vill jag ha ett nytt vitt schabrak eftersom det jag har inte är speciellt vitt längre. tycker det här är ganska fint.

Sacke 24/3 - uteritt!

jag har fått nå fnatt så jag fixade alla hästar idag också. när jag burit ut alla vatten hinkar och höll på att fylla på med nytt vatten så kom cathrine ut och tyckte att jag var knäpp för jag fixade allt igen. hon hjälpte mig med vattnet och så fixade vi kraft till hästarna och så hjälptes vi åt att soppa stallgången. sen gick jag och hämtade sacke och fixade honom. det blev en uteritt för det var så fint väder. red halva rundan av galna ko rundan och då rider man längs med tågbanan. men jag lyckades unvika tåget :) sacke var pigg och glad med dock osammarbetsvillig. eftersom han gick så fint dagen innan så bestämde jag mig för att inte kräva så mycket av honom. men så fort jag släppte lite på tyglarna ville han springa betydligt mycket snabbare än vad jag ville. när jag kom tillbaka till stallet hade cathrine kameran i högsta hugg så jag tog några varv i paddocken så hon kunde fota mig, taaaack! sen fixade jag honom och gav hästarna eftermiddags mat innan jag åkte hem. tack cathrine!

Sacke 23/3 - underbara väder!

vilken sjukt underbar dag! kom till stallet och det har varit strålande solsken hela dagen. träffade christell som va där och klippte sina hundar så det vart lite snack med henne innan jag satt igång, mys! började med att fixa alla 3 hästarna innan jag skulle ut och rida. gick och hämtade sacke och bestämde mig för att borsta honom i paddocken. det blev ett pass i paddocken idag och jag började med att värma upp honom ordentligt genom att både skritta och trava på långa tyglar. i traven ökade vi på långsidorna och kortade ihop igen på kortsidorna för att få honom uppmärksam på vad jag ville. efter det jobbade jag honom i skritten. mycket på volter för att få honom mjuk. han kändes fin och sammarbetsvillig och dreglade riktigt ordentligt. sen travade vi igen på långa tyglar och galopperade några varm innan han fick skritta på långa tyglar ett tag. sen jobbade jag honom ordentligt i traven och han gick helt perfekt idag! han var glad, sammarbetsvillig och jobbade ordentligt med ryggen. efter en stund blev han trött och tyckte att jag krävde alldeles för mycket av honom så då hoppde vi två skutt på räcket som står uppbyggt och efter det blev han gladare igen och fick tillbaka koncentrationen. jobbade honom i trav igenom och avslutade med att trava av honom i rund och låg form. han dreglade, gick med svansen högt och svettades så jag kände mig riktigt nöjd. innan vi avslutade så skrittade vi ut en sväng runt åkern innan han fick komma in. tvättade hans sår och pysslade om honom tills han blänkte. sen fick han stå och käka gräs i solen en stund innan jag släppte ut honom i hagen ( utan täcke, så antar att jag har världens smutsigaste häst imorgon ;p ) sen fick han komma ut igenom och dom fick eftermiddags hö. imorgon har jag utsläpp och när jag har fixat allt blir det en uteritt! sacke va nöjd när han fick käka gräs och ville inte riktigt gå därifrån, undebara häst!

nytt täcke

igår var jag tvungen att pallra mig till hööks för att införskaffa mig ett nytt regntäcke till sacke eftersom han lyckats ha sönder sitt. hittade ett (alldeles för dyrt) regntäcke med hals, vilket passar bra eftersom att sacke är specialist på att rulla sig, vilket jag hatar. haha! idag är det strålande väder så han hade kanske kunnat gå utan. idag får sacke vila eftersom jag har träning med imorgon är jag ledig så då blir det en lång uteritt. sacke i sitt fina, nya täcke!


i love you the most ♥


sacke 19/3 - paddocken

idag fick jag sällskap av lina. vi red dock i paddocken men det är alltid roligt att ha någon att prata med. innan stallet åkte jag förbi granngården. köpte grund kraft, pälsglans och helosan. när jag kom till stallet tog lina in hästarna medans jag bytte om och båda hästarna var ganska smutsiga ( min som va nyduschad och fin liksom ) så det tog ett tag för oss att borta och fixa dom idag. idag vart det brunt schabrak och teddyskydden eftersom jag inte orkade eller hann linda. när vi kom ut på stallplanen tyckte lina att han markerade lite på höger fram så det vart ett riktigt lugnt ridpass idag. jobbade honom i skritt och gjorde honom mjuk genom mycket volter och flyttningar i sidled. travade lite men inte speciellt mycket då jag tycket han kändes stek och konstig fast lina sa att det inte borde vara någon fara. när jag travade av gick han i rund och fin form och verkade verkligen avslappnad. som avslutning skrittade vi ut en sväng. sen blev det mockning och fix och sacke ponken fick fleecetäcket över rumpan för att han inte skulle frysa. imorgon funderar jag på att longera för att se hur han rör sig. min fina kille <3

sacke 18/3 - dusch!

när jag kom till stallet idag och såg min häst ville jag bara gråta. han var så lerig! det är det värsta jag vet för fan! han är så söt för han tror att han är helt oskyldig och kan inte förstå varför matte blir frustrerad efter att ha bortat i en halvtimme och hästen fortfarande inte är ren? så idag bestämde jag mig för att ge honom vårens första dusch! han hatar verkligen att duscha men blev nöjd efteråt när han fick komma in i boxen för att få äta eftermiddagshö ( + att han kanske råkade få några morötter och lite extra kraft i krubban ) jag klippte hans man och hovskägg också, vilket är mycket enklare att göra när det är blött. dock vet jag att han kommer vara precis lika smutsig imorgon igen .. suck. imorgon har jag lovat mig själv att det blir ett pass i paddocken. hoppas kameran får följa med också. dåligt inlägg, jag vet.

sacke 16/3 - uteritt!

jag hade en sån jävla tur att när jag kom till stallet idag, runt halv 4 så kikade solen fram och alla moln var som bortblåsta, snacka om tajming eftersom jag hade bestämt mig för att rida ut. tog in sacke och fixade honom, tänkte att jag skulle rida innan jag mockade och fixade allt idag. borstade riktigt ordentligt och sen lindande jag honom, idag fick det blir blåa lindor. hade turen att elle kunde knäppa kort innan vi red iväg men sacke var inte alls sammarbetsvillig. red iallafall på grusvägarna idag där det stundtals är riktigt bra underlag. i början koncentrarade jag mig på att få honom varm och mjuk och lyssna på mig så det vart mycket varvningar mellan skritt och trav. till slut vart han riktigt lyhörd och va pigg och glad hela tiden. vi travade ganska mycket och till en början ville han springa betydligt mycket snabbare än vad jag ville. till slut vart han riktigt fin faktiskt men man märkte att han tyckte att det var jobbigt för så fort jag kortade ihop honom vart han sur, sparkade lite och slängde men huvudet och svansen. han vart as pigg påvägen hem men blev nöjd så fort jag släppte efter och gav honom långa tyglar. när jag kom tillbaka borstade jag och fixade honom, tvättade hans sår och satte på honom hans innetäcke. han fick ha det idag för att han var varm när vi kom hem. medans jag och cathrine stog och pratade så mockade hon åt mig, snäll som hon är! så jag fixade foder, gav honom hö och fixade vatten. imorgon ska cathrine ta hand om sacke då jag jobbar men på söndag blir det nog ett pass i paddocken. är riktigt glad över att vara igång igen! och såhär såg vi ut idag och som sagt, osammarbetsvillig :)

vinter bilder

sitter och kikar igenom lite bilder som tagits på sacke under vintern och det är färre än vad jag trodde jag skulle få ihop men några har jag iallafall. så det blir faktiskt en liten bilbomb.

fin i nytt träns!

härom dagen var jag ute och tog en promenad med sacke, tror det var i tisdags då han skulle ridas igen på onsdagen. bestämde mig för att prova det nya tränset, säger bara skamm den som ger sig! det var lite litet så var tvungen att göra fler hål men sen satt det jättebra. hade förstås med mig kameran och fick två bilder som blev bra (han är riktigt svår fotad) i onsdags var första ridturen sen det som hände och det var en uteritt med cathrine och zeke. vi red nina rundan och sacke var pigg och glad. krävde inte direkt något av honom då det var första ridturen på två veckor. vi skrittade mest och pratade en massa men på hemvägen travade vi lite. igår vart det ett litet pass i paddocken. krävde lite mer i traven och han gick faktiskt bra förutom att han var lite stel. men jag är nöjd ändå. nu kommer det iallafall bli bättre uppdateringar och snart kommer en ny header på plats. här kommer bilder på nya tränset, visst är han fin?

Sacke 8/3 - promenad!

eftersom att sacke ska vila under hela helgen pga det som hände i måndags så vart det en liten promenad idag. sacke tyckte att det var super roligt att få komma ut och se någonting annat än hagen. tror att han har gått och fått för sig att han är hingst eller nått för han blåste upp sig och trippade fram och fnös med näsborrarna hela tiden. till slut slappnade han av och gick med nosen i backen hela tiden för att hoppas på att hitta någonting att äta. han är så söt. imorgon har någon av tjejerna sacke och på lördag blir det promenad igen.

råkade visst ..

beställa ett nytt träns till sacke. gick in på hööks hemsida och hittade ett för 249:- i mörkbrunt.
vad tycker ni?

Sacke 4/3 - pyssel

jag kan verkligen inte rida idag pga av att jag hade innebandy match. men jag kom ut till stallet och någon hade redan fixat sacke till mig, vilket jag tackade för eftersom jag hade ont om tid. så jag tog in honom och borstade honom (lerig som han var) lycklig blev jag också när jag hittade lite pälsglans som jag inte ens visste att jag hade så han blev superfin till slut. pussade och gosade innan jag släppte ut honom igen, kan inte förstå att en häst kan vara så bortskämd som han är ;) pratade lite med cathrine innan jag var tvungen att åka.

Sacke 3/3-12 - underbara dag!

dagen har varit helt underbar. kom ut till stallet runt kl 9 och släppte ut hästarna. sacke fick ha regntäcke utan fleece under, då är det vår. sen öppnade jag upp hela stallet och fixade allt till alla hästar. tycker att det är mysigt att pyssla och fixa såhär på helgerna. sen kom cathrine så hon städade sadelkammaren lite och pysslade. hämtade sacke och han hade inte hunnit smutsa ner sig (dock fick jag sms av cathrine som visar att nu har han verkligen smutsat ner sig igen) så jag bortsade och lindade honom. hade mitt vita schabrak från JH-kollektionen idag, det är så fint! vädret var underbart så självklart vart det ridning på vägarna idag igen. vi galopperade upp för backarna och jag satt bara och log. han hade lugnt, fin och runt galopp och var inte alls lika stressig som han brukar kunna vara. han gick lika fint som han gjort tidigare i veckan och till slut gick han i djup, fin form och arbetade med hela kroppen. jag blir så lycklig! sen fick han lite hö i stallet så han var nog nöjd :) såhär såg vi ut idag. tack snälla cathrine för bilderna!

Sacke 2/3-12

jag blir verkligen lycklig av det här underbara vår vädret! idag blåste det lite mer än igår men det är fortfarande superhärligt. kom till stallet i god tid och sacke såg värre ut idag än vad han gjorde igår .. han tycker uppenbarligen att det är superkul att förstöra mattes dag igenom att vara täckt i lera ;) idag red jag på vägen igen. han var inte riktigt lika koncentrerad som han va igår men det var nog för att det blåste. jag kunde inte låta blir att bara sitta och skratta och le när han göra sina små glädje skutt. till slut gick han riktigt fint och arbetade med ryggen nästan hela ridpasset. när vi kom tillbaka vart han riktigt nöjd när han fick lite godsaker i krubban. imorgon ska jag till stallet runt 9 för att släppa ut hästarna. sen blir det mocka och fixa allt innan jag sticker ut på en ridtur. imorgon kommer kameran med så ni slipper mina vackra bilder som är tagna med min dåliga mobilkamera. gillar när man kan börja matcha med en massa färger igen!

Sacke 1/3



igår red jag och då var det en vecka sen sista jag red. tror att både sacke och jag behövde den pausen. jag kom ut till stallet runt 4 och bestämde mig för att rida direkt, det var ju så härligt väder. när jag gick och hämtade min kära häst höll jag dock på att ändra mig .. han var sååå smutsig! det tog mig typ 25 min för att få bort alla lera för att  sen försöka få bort all damm. sen vart det blåa lindor och blått schabrak, red utan ländtäcke och det kändes så härligt. redan när vi red ifrån gården gick han med ryggen högt, svansen högt och öronen spikrakt framåt hela tiden. han tyckte nog att det var riktigt härligt att få komma ut och röra på sig. han gjorde små bus skutt och ville mest trava hela tiden. red fram till E18 och tillbaka för grusvägen är superbra. travade mest hela tiden och han va faktiskt riktigt fin. han dreglade och svängde med svansen hela tiden och kändes riktigt bra. ibland blev han lite stressig men då gjorde jag bara en halt och fortsatte sen. kände mig riktigt lycklig! när vi kom tillbaka fixade jag allt och mockade och sacke var så nöjd som fick stå lös i gången och käka eftermiddagshö. sen tvättade jag hans boots och plockade lite med alla grejer och sen fick han mer hö i boxen. underbara häst och underbara vårkänslor!

RSS 2.0