stall ullbro

asså seriöst .. jag är sämst! hade ju som sagt tänkt att rida idag men som vanligt räckte tiden inte till, bläää. var tvungen att stanna på granngården påvägen ut för att köpa kraft och så hade jag innebandyträning klockan 6 (och var tvungen att träna för jag kan inte träna imorgon. men det vart självklart puss och gos! cathrine filmade när vi pussades och självklart har jag sladden till telefonen på jobbet så den får ni imorgon eller på onsdag :/imorgon ska jag iallafall få me mig kameran och jag har bestämt mig att vi ska vara blåa imorgon :) här kommer bilder på sackes box.
sackes mat
sackes box

ångest

åh seriöst! jag får ångest när jag tittar ut igenom förnstret och så är det snö och strålande solsken och jag hinner inte rida idag! :/ åh jag blir så ridsugen! å andra sidan får sacke mysa ordentligt och njuta av solen i hagen istället + att han kan behöva vila lite, så duktig som han varit på sista tiden. ska iallafall kila iväg till granngården innan min match börjar så efter matchen ska jag åka ut och pussa på sacke lite. tänkte försöka filma lite så ni får se hur pussig han är, hörs sen!

hoppning

jag tycker det är så lustigt att jag och sacke faktiskt har hoppat 1,25 .. eftersom jag är hopprädd? dock tycker jag att det är riktigt roligt att hoppa med sacke med tanke på att han hoppar allt. det spelar ingen roll om vi kommer fel eller i obalans, han är så snäll så han hoppar ändå (sen kanske det går som det går ändå) men han är faktiskt riktigt duktig på att hoppa och han tycker det är super roligt. jag har faktiskt ramlat av några gånger när vi hoppat men bara pga av mig själv. men jag tänkte iallafall lägga upp 2 bilder från når vi hoppade 1,25.

saknar sommaren!

jag sitter faktiskt och längtar mig bort lite till sommaren. här kommer några fördelar med sommar när man har häst:
- man behöver inte mocka för hästarna går ute 24/7
- de är blanka och fina i pälsen
- man kan matcha utrustningen med snygga pikétröjor
- man kan rida överallt
hur bra låter inte det lixom? bara för det tänker jag slänga upp lite bilder från i somras!

barbacka ritt!

dagen blev faktiskt inte alls som jag hade tänkt det! kom till stallet och mötte christell och cathrine i stallet. vi stog och pratade i nästan 40 min om att vi måste ha ett stallmöte osv. då tänkte jag att jag skulle longera för christell hade tänkt att hjälpa mig. sen hade de bestämt sig för att rida ut så jag tänkte, what the hell .. jag hänger med! men jag red barbacka jag (modigt värre!) sacke är ju som sagt välidgt snäll men vart lite pigg när vi travade + att han försökte nita hebbe ;p lugn och skön tur med andra ord. när vi kom tillbaka var det bara att kasta ut honom i hagen igen och ge eftermiddagshö (stressad som jag va) imorgon ska han få vila och ska skicka ett sms så chris kanske kan skämma bort honom lite eftersom hon har stallhelg. ska ut med kraft och pussa på honom men det blir bara en snabbis. på måndag är det nya tuffa tag igen. såhär såg sacke ut idag :) fast bilden är inte tagen idag och jag red inte med hackamore idag för jag orkade inte byta, haha!

Inget stall idag!

Idag blir det inget stall faktiskt, det är stallhelg så det är någon annan som mockar och fixar åt mig idag. Jag skulle egentligen på Grön kort kurs, men känner verkligen inget sug alls + att jag ska vara med vänner så ska boka av den. Så länge Unni och jag inte får fram galoppen kan vi ju ändå inte tävla. Och jag har inte bråttom med att tävla heller, så det får helt enkelt vänta. 
Jag hoppas mitt hjärtebus inte blir allt för irreterad nu när jag inte kommer, när jag har varit borta några dagar är hon skit sur när jag kommer tillbaka, som om hon skriker " Vadå? Passar det nu?!" Rakt i ansiktet på mig. Haha, men efter lite klappar, en ridtur och en massa kärlek så brukar det släppa direkt. Haha.
På söndag ska jag åka ut iallafall, ska antagligen ta en lång ridtur eller hoppa i ridhuset är det tänkt. 


boots, skydd och lindor

jag tänkte gör ett litet inlägg om boots, skydd och lindor. det är jävligt mycket olika åsikter om det mesta som har med de här utrustningarna att göra. mina åsikter kommer här och jag ska berätta vad jag använder och när.
boots: sacke går med boots i hagen nu när det är vinter. mestadels för att han är såååå klumpig och för att det är så ojämnt i marken. speciellt nu när han är broddad är det enkelt att han gör illa sig så dom åker på varje morgon! har dom också på när jag rider för sacke slår ihop hovarna jättemycket. är man rädd att hästen ska trampa sig eller har en klumpig häst tycker jag man ska använda boots. jag använder vanliga svarta gummiboots från Hööks.
Produktbild
skydd: de skydd jag använder på sacke är med teddyludd inuti från hööks, showmaster. dom rider jag med när jag inte lindar också pga att han är så klumpiga. det jobbiga med de här skydden är att de är jäkligt svåra att hålla rena då luddet lätt blir smutsigt, dock gillar jag att du kan ha alla skydd runt om, både fram och bak.
lindor: anledningen till att jag började linda va för att micha typ tvingade mig. nu tycker jag det är riktigt snygg om man matchar schabraket med ett par lindor till. men lindor är ju inte bara till för att vara snygg, eller hur? en bra sak med lindor är de inte trycker lite mycket som skydd kan göra och det jävligt negativa med lindor är att det tar lång tid, sen ska du linda ihop alla igen + att dom blir smutsiga! men vad gör man inte för sin häst?
jag tycker det är riktigt snygg med vita lindor och det matchar ju med nästan allt, hur gör ni?

sovmorgon!

jag har faktiskt precis vaknat, jobbade kväll så va inte hemma förns ett. idag har christell stallhelg ( vilket innebär att hon fixar alla hästar ) sköööööönt! ska iallfall åka ut i god tid idag och ta en ridtur. har ingen aning om vad jag ska hitta på idag men tror det blir en uteritt. dum som jag är så glömde jag kameran igår så den får följa med idag istället. igår red jag och christell ut och det var skönt att typ bara prata och rida dit hästarna tog oss. nu ska jag skriva lite om den där jäkla bron som micha skrev om i ett tidigare inlägg. man måste över den för att komma tillbaka till stallet om man rider rundan vi red igår. både hebbe och sacke var jävligt skeptiska över att gå över den där men tillslut gick sacke över .. eller gick och gick .. han kastade sig över + att han halkade ( smart kille? ) haha och gud va vi skrattade! jag ska iallfall göra mig klar, hoppas chris kan fota mig idag :) kram!
får se hur sacke får se ut idag? kanske såhär?

ska snart kila iväg till stallet!

sitter i soffan och ska snart ta mig till stallet, får sällskap av christell och michelle idag. funderar på att ta en lugn uteritt idag, det känns som om vi jobbat så hårt den senaste veckan så han kan faktiskt behöva busa lite också. Jag kanske kan avsluta lite på ängen och då ska jag fråga om någon av tjejerna kan filma lite. det vore askul att ha en film på hur han ser ut nu :) igår red jag iallafall med lina och zeke. vi red nina rundan och avslutade på ängen. sacke har nog inte varit så fin .. någonsin! han gick så fint och höjde ryggen precis som han ska, tycker därför han förtjänar att få lite bus idag. tar med mig kameran också, hoppas på att få lite bilder. lägger upp dom imorgon isåfall. haha, busig kille!

Unni 26/01-12

Allting blev ändrade planer idag! Min syster ringde och frågade om jag skulle med till stallet, såklart jag ville!
Så jag tog bussen som gick 20 minuter senare, åkte hem till henne och åt lunch och busade lite med hundarna, sen åkte vi ut till stallet. Måste säga att när vi väl kom dit såg det ut som ett bombnedslag. Inte den roligaste känslan efter att inte ha varit där på två dagar. Hur som helst började vi fixa hästarna, fixade allt till Sandra och Sacke också eftersom hon har varit så snäll och hjälpt mig med Unni och Hebbe när jag varit sjuk.
När vi hade fixat allt så soppade vi och då såg det helt plötsligt ut som ett stall igen, Haha! När vi tagit in hästarna och fixat och donat med dom så red jag. En väldigt lugn runda må jag säga. Vi höll oss mest till skritt, lite trav och galopp när vi skulle över en äng. Så härligt med snö också! Det kan jag verkligen inte låta bli att säga! Är helt sjukt glad att den äntligen har kommit! Det gör iallafall mig mycket gladare, allt blir ljusare och utrustningen håller sig ren. De enda hinder vi stötte på under våran tur var en bro som man måste gå över, eller , det är egentligen ingen större fara men Unni ville till en början inte gå över. Men hon gick över när jag bad henne och det var nästan som om hon gick på moln, hon va så sjukt lätt i kroppen, Haha!
Där är bron som det blir lite missförstånd vid, alltså ingen bro som är byggd för bilar utan mest för maskiner och människor. Bilden är tyvärr inge bra tagen då den är tagen i höstas och från väldigt långt avständ.
Haha, hur som helst, de flesta hästar tycker det är obehagligt att gå över den bron. Och jag har väll all respekt för det men Unni går snällt över den när jag ber henne så det är inge står hinder för oss.
Ridturen idag gick relativt bra trots allt. Unni gick för det mesta fint men hon var riktigt pigg! Funderar på att rida till ängen eller ridhuset imorgon och köra slut på henne!

Hööks nya kollektion!

Jag vet inte om ni har sätt att Hööks har kommit ut med nya vår och sommar kollektionen? Det är något som jag verkligen inte har missat iallafall! Inte konstigt heller faktiskt, är ju ett shopping freak ;)
Hur som helst, det här är lite av vad jag skulle kunna tänka mig att spendera lite pengar på, ska självklart inte köpa det, inte allt iallafall. Men det här är vad jag tycker är relativt snyggt iallafall!
Ett måste, som jag helt enkelt SKA köpa är flughuvan, de ljusblå schabraket och den ljusblåa huvan. Jag höll ju på att tappa andan när jag såg schabraket! Jag hittar verkligen inget ljusblått schabrak men nu finns ett på Hööks, det är ju otroligt! Jag har ju ett par ljusblåa lindor till Unni som jag inte har kunnat matcha med något förutom svart och vitt, ändring på det nu!
Mina åsikter om årets kollektion är i princip bara positiva. Det är fullt av fina och ljusa färger och väldigt mycket nytt och fräscht! Något som nu kanske också har lagt märke till är alla bra priser? Allt är verkligen jätte billigt nu. Och det är ju bra, att handla saker man tycker om för mindre priser har ju ingen dött av? Haha! Skönt att komma ut från Hööks och veta att plånboken inte är helt tom eller hur?
Jag ska iallafall inväg till hööks någon dag och köpa upp mig lite inför våten, både till mig och unni!

Ser ut som det blir en promenad imorgon...

Imorgon hittar jag verkligen inte något sätt att ta mig ut till stallet, så det ser ut som att jag får gå från min skola ut dit. Det är det ända sättet. Men vad gör man inte för sin häst ändå? 
Hoppas att det inte kommer göra att jag mår sämre bara, jag har ju i princip precis blivit frisk, så det borde ju inte vända och bli sämre igen. Det får jag väl hoppas iallafall!



Som sagt, ennu en gång bevisat på hur mycket man gör för den man älskar!<3

sackes personlighet!

jag tänkte ta mig tid att berätta om hur sacke är i vardagen och i olika situationer.
i boxen:
i boxen är sacke lugn som lugnet själv. även fast han alltid får komma ut sist så står han snällt och kikar ut och väntar på sin tur. han blir aldrig sur när man går in till honom och står nästan alltid och tittar ut för att se allt som händer.
i stallgången:
i stallgången är sacke ett riktigt charmtroll! han står snällt och blir typ aldrig otålig. han står där och gnisslar sina tänder och rör på sina läpper hela tiden. varje gång man pratar med honom lägger han öronen framåt och ser allmänt busig ut. självklart ska han pussa och lukta på allt och alla som går förbi.
i hagen:
i hagen är det sacke som bestämmer. just nu är han ganska lam och står mest vid grinder och väntar på att få komma in. när det är lerigt gillar han att rulla sig (vilket matte inte gillar!), är det dock för blött så rullar han inte.
på ridturen:
när man rider är sacke supersnäll! han kan få för sig att saker är läskiga, som egentligen inte är det. som tex stenar och sopptunnor. han kan bli rädd om man rider med de andra tjejerna och deras häst reagerar över något men annars är han snäll. är hyffsat framåt med man får tammefan ingenting gratis kan man säga! det lustigaste med sacke är att när man rider ut är han som en hundvalp .. och han kan verkligen inte gå rakt fram utan vi går alltid slalom över vägarna.

knäppa häst!

sacke är så jävla lustig och jag tror att det är därför jag tycker om honom så jävla mycket! ;p han har små trix för sig som bara göra honom så jävla söt. idag red jag iväg med elle och cathrine och red på ängen och sacke va precis lika fin som han har varit på senaste tiden, det enda jag kunde stör mig på idag var att han låtsas bli rädd och bara måste titta till vänster när man jobbar honom i höger varv (ett av hans söta trix) och det beror ju såklart på att han har svårt i höger varvet men det blir bara bättre och bättre faktiskt. sen är han så rolig när man rider hem för då har han alltid jätte bråttom och jag vill ju såklart skritta på långa tyglar? då går han iallafall och hoppar till ibland som små bockningar och så travar han och skrittar typ var trejde steg och så stannar han och vänder sig om och buffar på min fot för jag är så dum som bromsar honom, åååh älskade knäppa häst! när vi väl kom hem var det dags för att jävla stallgöra, kan skatta mig lycklig att cathrine är så snäll och hjälper mig annars hade jag fan fått sova där ikväll! mockade iallafall till sacke först så han fick komma in och äta sitt eftermiddagshö, sen var det unnis och hebbes tur .. och det är en jävla massa mat och skit kan jag säga! är iallafall stolt över mig själv för jag kan deras foderstater utantill (nördig tjej?) fick iallafall hjälp av cathrine vilket jag uppskattar! imorgon blir det nog en lång uteritt :) såhär såg sacke ut idag och jag måste bara säga att det är så svårt att få bra bilder på honom för han har en tendens att se lite lam ut, haha! gråa va vi idag iallafall :)

Våga använda rösten!

Något jag ofta lägger märke till är att många använder sig av handlingar istället för rösten. Och då när man berömmer hästen eller säger ifrån.
Tänk efter själva, att rycka i en rädd och uppstressad häst som man tycker gör fel, får det den att lyssna på dig? Jag tycker inte att det är okej iallafall, och nu säger jag inte att hästen inte ska ha respekt för sin ryttare, men det handlar inte bra om det, utan även att man själv respekterar hästen.

När Unni dummar sig ryter jag gärna till på henne för att visa för henne att det är inte rätt! Men det skadar henne inte på något sätt, eller hur? Att säga ifrån är bättre än att ta till med handlingar enligt mig, och särskiljt vid bestraffning om man nu kan kalla det för det. Det händer ofta att Unni inte lyssnar på mig, men dock i olika delar av ridningen, som tillexempel hoppning. Där sticker hon mer än gärna efter hindrerna. Så jag har rytit till på henne ordentligt några gånger, och hon stannar direkt. Hon blir helt paff. Men bättre det än att sitta och rycka i henne, eller hur? Man vill ju jobba med hästen och inte imot den.

Då man ska belöna hästen tycker jag att det är helt sjukt att folk bara klappar dom på halsen och thats it. När Unni och jag tillexempel tar ett dressyr pass så använder jag mig väldigt mycket av rösten, både för att hon ska gå fram lite extra för skänkeln och även för att berömma henne utan att störa i hennes mun tillexempel. För hur kul är det när hästen går som bäst och sen ska man klappa den med innerhanden på halsen t.ex. Då tappar hästen stödet och för att ge tillbaka det till den måste den bli störd i munnen. Och det är ju bara slöseri?

Jag tror att allt handlar om tonläget. Eller jag vet att det gör det! Skriker jag fram ett agresivt "BRA!!!", då skulle Unni bli helt paff och inte förstå vad hon gör fel, för då ryter jag till. Men har jag ett possetivt tonläge så ändras allting. Det är ju relativt självklart.

Jag brukar ju rida i ridhuset ofta, eller aa, 3-4 ggr i veckan nu för tiden då paddocken är fryst och det är mörkt ute. Och då ibland är det ju andra hästar och ryttare i ridhuset, men endast jag som berömmer med ord. Några berömmer inte över huvudtaget fören passet är klart, men sådant är jag inte alls mycket för. Hur ska då hästen veta då den är som bäst? När den går som jag vill? Unni håller sig i den formen jag berömmer henne i.

Men självklart så klappar jag henne på halsen också i mellan åt. Då finns även chanserna att hästen tar mer stöd på ytter, men sen kommer just det där igen. Att man måste ta tillbaka på inner handen också. Och hur mycket tror ni inte det stör hästen? Enligt mig och antagligen väldigt många hästmänniskor där ute som håller med mig, tycker att bettet ska vara så stilla som möjligt. Att såga ner en häst i form tillexempel tycker jag är hemskt! Och snacka om att förstöra hästens mun!?


Jag tycker att alla ni som häldre berömmer och straffar med handlingar ska testa att byta det till rösten i stället. Jag kan nästan lova att det kommer bli bättre!


Duktiga Unni som lyssnar på matte! :)

Bilder från en tid tillbaka!<3









i love you ♥


vilo dag!

va tvungen att lägga upp den här bilden för den är så mysig ( även fast den är från förra året ). har precis kommit hem och det känns som om jag har varit på ett träningspass .. micha är sjuk så jag har haft sacke + unni och hebbe. som tur var fick jag hjälp av cathrine som fixade allt vatten och hjälpte mig med allt foder så som tur är tog det inte hela dagen iallafall :) pysslade om sacke lite iallafall, pussade och bortade, och medans jag stod där insåg både jag och cathrine att han faktiskt gått upp i vikt, vilket ger mig lugn i själen igen ;o imorgon har jag turen att rida medans det är ljust och tänker fortsätta nöta på ängen. hoppas cathrine kan komma med som sällskap! hörs imorgon.

då och nu

jag blir lycklig ända in i själen när jag ser skillnaden på sacke om man jämför hur han såg ut, hur han var och vad han kunde när jag fick honom. här är en bild från november förra året och januari i år, visst är det stor skillnad?

dagens och gårdagens outfit!

såhär har sacke och jag sett ut hela helgen och idag. gillar den här outfiten så mycket och måste ju passa på medans det är snö för då blir ingenting smutsigt. gillar hans täcke och schabrak som är från Hööks JH kollektion. dagens ridtur gick över förväntan, jag trodde den skulle va sådär med tanke på att jag kände mig på lite dåligt humör. men när jag kom till stallet så mockade och fixade jag allt först innan jag tog in honom. borstade och gjorde klart och sen väntade jag på lina som skulle med mig ut. vi skrittade fram en sväng och sen red vi faktiskt i hagen och jag kände att jag kunde rida igenom honom ordentligt. och han blir bara finare och finare! till slut blir hans så sjuk och fin så jag behöver knappt hålla i tyglarna .. och det bästa med det (förutom att han går rätt) är att då kan jag fokusera på mig och min sits. är iallafall riktigt glad att just sacke är min häst för vad jag än ber honom att göra så gör han alltid sitt bästa. sen skrittade vi av en sväng och gick in. han fick mat precis när han kom in. nöjd häst och nöjd ryttare. imorgon ska sacke få vila, det kanske blir en promenad. hörs imorgon.

sacke i det fina vinter vädret!


bildbomb - sacke ♥

tänkte lägga upp mina favorit bilder på sacke.
sommar och mys på ängen
pigg kille i paddocken
när vi hoppade 1,25
här va han så fin i pälsen och jag älskar den här bilden!

iskall ridtur!

kom precis hem från stallet efter en mysig men väldigt kall ridtur! när jag kom till stallet klippte jag sacke lite. klippte man, pannluggen, svansen och hovskägget. sen lindade jag honom i hans vita lindor och satte på honom hans nya täcke från showmaster, skulle ut i paddocken och fota honom. men smarta lilla micha hade tagit ur minneskortet ur kameran så det blev inga bilder :( ska dock fota honom imorgon, det blir så fina bilder när det är alldeles vitt på träden. red iallafall ut en sväng med christell och elle, lyckades göra så elle ramlade av, galopperade igenom sommarhagarna och red igen honom lite på ängen. frös lite till och från men tinade snabbt upp när vi jobbade lite på ängen. ser fram emot att fota honom imorgon för han va så fin idag! jag lägger upp en bild från förra året ( igen ) och kan inte låta bli att le lite när jag tänker på hur mycket vi har utvecklats ♥

världens duktigaste häst!

jag är seriöst sämst. har varit dålig på att blogga och ha tid för min häst känner jag. kan skatta mig lycklig att det finns så många underbara tjejer i stallet som alltid ställer upp och hjälper mig. har iallafall varit "duktig" och ridigt onsdag och torsdag den här veckan och båda dagarna red jag på ängen. i onsdags var sacke superpigg ( antagligen för jag har varit dålig på att motionera honom, så jag får väl skylla mig själv. dock börjar han bli väldigt fin och duktig och är så glad att jag inte gav upp tanken på att rida honom med bett. längtar dock lite tills man kan rida i paddocken för jag skulle behöva nöta lite på galoppen ( när man galopperar på ängen vill sacke gärna att det ska gå i 120km/h) ;o i torsdags red jag också på ängen men fick sällskap av elle och zeke den här gången. det är perfekt att skritta fram och av påväg dit och hem så jag började jobba honom i skritt direkt. nötte mycket i höger varv som är hans svåra varv och efter mycket slut gck han under sig, precis som jag vill! han blev mjuk och fin och till slut behövde jag knappt hålla i tyglarna så jag satt mig ner i sadeln utan stigbyglar .. och som alltid då gick han ännu finare! han var trött när vi kom hem och fick lite morötter och eftermiddags hö. längtar tills imorgon för det är superfint väder och jag älskar min häst! var upp en stund efter jobbet idag för att lämna godislådor som jag kan ha mat i och så vart det självklart lite pussar. imorgon blir det en lång uteritt med resten av tjejerna i stallet.
jag och sacke förra året, älskade häst & älskade snö!

.



Det här är mitt favorit motto, och då främst innom ridsporten. Det är så otroligt lätt att man blir nertryckt i hästsporten! Och då faktist av folk som egentligen borde se upp till en och försöka lära av en. Man förlorar mest av allt själv på att försöka trycka ner någon annan. Inte sant?:)

Hämta ut kläderna idag!

Eftersom och mamma var så otroligt klantiga och glömde att hämta ut kläderna som vi klickat hem från hööks igår, och i förrgår så ska vi ta och göra det idag istället! Direkt då hon kommer hem ska vi åka raka vägen och hämta dom.

Och shopping dum som jag blivit funderar jag på att redan nu beställa hem lite mer grejer... Men ska se först ifall jag verkligen behöver det jag tänker klicka hem eller om det bara är något jag tycker är snyggt. Men vet dock ett par ridbyxor på hööks som jag kan klicka hem. Men egentligen... Skulle jag bara kunna åka dit och köpa dom. Haha! Jag tror nog att jag kan sätta ut mig för att ha blivit lite internet shopping intresserad!

Inget stall för min del idag...

Idag så ska jag inte ut till Unni. Även fast jag verkligen skulle vilja det!
Men det är nämligen stallhelg, vilket betyder att det är en som fixar alla hästar idag, dock inte ridningen, men all stall skötsel.
Unni får med andra ord vila idag. Som pricken över i:et från havla boxvilan hon fick igår!
Hoppas dock att dom får vara ute länge ikväll! :)


täcken

tänkte berätta lite om sackes täcken. vilka täcken han har på sig vid vilka tillfällen osv. nördig som jag är tycker jag är det är jättefint om man har en grimma som matchar täcket. det viktigaste är att han mår bra.
Brunt fleecetäcke med märket goldmedal:
används i boxen, då sacke är rakad. har även matchande grimma från goldmedal

Brunt och vitt fleecetäcke med märket Showmaster:
är ett relativt nytt täcke och används när han står på gången eller när vi går ut och går osv.

Svart täcke med vinröda kanter med märket Showmaster:
sackes vintertäcke som är riktigt snyggt med matchande grimma.



dåligt samvete!

usch, måste medje att jag har lite dåligt samvete över att jag inte hann till stallet igår men det gjorde ingenting eftersom elle hade stallhelg och micha såg till att Sacke mådde bra. idag ska jag iallafall kika ut en stund för att pussa på honom lite och så får det blir ett ridpass imorgon. hoppas att paddocken är tillräckligt bra att rida i annars blir det en pass på ängen. blir lycklig i magen när jag tänker på hur duktig Sacke varit de senaste tre gångerna jag ridit och måste medje att jag saknar mitt hjärtebus lite.

vad äter din häst?

Här får ni Sackes foderstat:
Morgon: 2 kg hö, 1/2 kg blötlagd kraft + 1/2 kg torr kraft, matolja och morötter
Lunch: 1kg hö
Eftermiddag: 2kg hö
Kväll: 7 kg hö, 1/2 kg blötlagd kraft + 1/2 kg torr kraft, matolja och morötter
som ni ser har han väldigt nekel foderstat, vilket är skönt. nu har han fått matolja i maten pga att han haft problem med magen och för att han ska lägga på sig några kilon och morötter för att jag gillar att skämma bort honom.

ridning på ängen

jag måste faktiskt säga att jag är lite besviken på att jag inte har några bilder på sacke från den här vintern, hoppas verkligen att micha har tid att fota mig någon dag när det är fint väder. var iallafall i stallet runt klockan sju imorse för att morgonfodra och släppa ut de som liven i hagen. sacke fick stå kvar inne och stå på gången medan jag mockade hans box. gjorde honom klar och red till ängen för att arbeta honom lite. tur som hade kom solen fram och det var riktigt mysigt att rida där idag. i början var sacke bara pigg och allmänt okoncentrerad men när vi hade galopperat av oss lite och blivit varma i kroppen gick han riktigt fint! och det gör mig så glad med tanke på att vi har haft mycket problem med att hitta något bett han gillar ( har ridit mycket på hackamore pga att han rycker i bettet och slänger med huvudet ) vilket han inte gör längre! han är världens bästa! sen var det bara att borta av honom, sätta på honom täcket och slänga ut honom i hagen. om några timmar ska jag åka ut och kvällsfodra dom!

Unni Räita

Unni Räita är ett Halvblods sto född 96. Hon är med andra ord 15 år gammal. Jag har haft Unni i lite mer än ett och ett halvt år. Under tiden hon har varit hos mig måste jag säga att vi har utvecklats enormt! 
Vi har hållt på med ganska många olika grenar innom ridning, eller mer eller mindre testat på. Och där bland annat finns distans. Och det är något jag fortfarande tycker om och tyckte var helt underbart. Men tack vare tidsbrist så började jag och Unni istället hoppa mer. Men efter att vi var med om en olycka där så slutade jag hoppa och håller nu på med dressyr mer eller mindre. Vi försöker utbilda oss så bäst vi kan. Vi har börjat hoppa igen nu för några månader sedan och planerar lite i smyg att vi ska vara med i någon tävling när vi börjar känna oss redo. Unni har aldrig blivit tävlad innan, men jag skulle verkligen vilja starta upp en liten tävlings karriär med henne innan hon blir allt för mycket till åren.


colour sakic

Colour Sakic även kallad Sacke är en varmblodig travare född 2004. Sacke är 8 år och står i stall Ullbro strax utanför Enköping. Jag har bara haft Sacke sen oktober 2010 och det var då han blev ridhäst. När jag fick Sacke kunde han grunderna, dvs start, stopp och svänga. Som tur är är han väldigt lättlärd så det känns som vi har lärt oss mycket bara på ett år. Det jag är mest glad över är att han har lärt sig galoppen och att vi har hoppat så högt som 1,25 .. vilket är högt med tanke på att han är travare och jag är hopprädd :) hoppas ni vill följa vår utveckling och vår vardag.

välkomna!

Vi är två tjejer som bor i Enköping. Tillsammans har vi ny bestämt oss för att starta en nya blogg och våra hästar. Hoppas ni kommer tycka om att läsa om oss och vår vardag. Här kan ni läsa om vardagliga sysslor, träningar, våra mål och självklart om allmäna häst grejer. Välkomna!


RSS 2.0