världens finaste kille!


Sacke 29/4 - mys i solen!

hade ju från början tänkt att rida båda hästarna men tiden rann iväg så det blev inte så. men sacke fick stå och äta gräs medans vi borstade på honom och så tog erika lite fler bilder. min älskade häst!

29/4 - red zeke!

Elle är bortrest så jag fick rida lilla zeke idag! riktigt roligt va det. han är framåt, glad och trevlig att rida. han va riktigt duktig och lyssnar precis på det man vill. hade ju erika med mig så hon knäppte lite bilder. jag ser ut som en övervuxen liten flicka på honom, haha! fina lilla hästen!

nu är våren här!

har haft kontakt med cathrine tidigare idag och dom har varit så duktiga så dom har gjort hästarnas hage ännu större = ännu mer bete! + att dom har skrapat och fixat paddocken! nu känns det att våren är här. har precis varit på granngården och köpt kraft till sacke och så fort erika kommer hem ska vi till stallet och rida i det fina vädret. cathrine har varit så snäll och fixat allt till mig idag (sköööönt) men det blir ridining av två hästar idag för jag ska rida både sacke och zeke så det blir två tuffa pass i paddocken! självklart har jag med mig kameran så erika kan fota när jag rider grabbarna!

mer bilder!

ska försöka lägga upp bilder från cathrine fotade mig sist och hålla tummarna för att det funkar nu!

i love you the most ♥


veckans ridning!

vädret den här veckan har verkligen varit fram och tillbaka! därför att mina planer gått i stöpet varje gång jag tänkt rida så har det blivit pissväder! i tisdags fick sacke vila för då var jag iväg och köpte ny bil + att jag hade innebandyträning på kvällen så lina fick pyssla om honom. i onsdags blev det en uteritt och det var ganska fint väder och ganska varmt. jag red på grusvägen fram till E18 och tillbaka. sacke var pigg och okoncentrerad vilket gjorde att jag blev arg en gång, men som alltid blir vi samt och till slut fick jag honom att göra som jag ville. flyttade lite fram och tillbaka över vägen för att få honom mjuk och övade sen på att jobba på rakt spår. man märker att han tycker att det är jobbigt men han gör alltid sitt bästa ( efter han blivit arg dvs ;p ) i torsdags blev det ingen ridning pga det pissiga vädret! jag han lagom fixa klart allt i stallet när jag skulle ta in sacke och göra honom klar för en tur i skogen men då böjade det blåsa och regna så jag tog in alla hästar och gav dom eftermiddagsmat så fick sacke vila istället. i fredags red jag och elle i paddocken. red återigen med sporrar och han är faktiskt riktigt duktig! han blev svettig och jag med! man märker att han jobbar mer med bakbenen när jag har sporrar + att han bjuder ju fram mycket mer! i lördags hade jag utsläpp + morgonfodring så jag va i stallet runt halv 8. det var fint väder så alla hästar fick gå nakenfisar. fixade allt till alla 3 hästar och kastade ner hö. borstade på sacke innan jag släppte ut honom. hoppas det räcker som sammandrag för veckans ridning. måste bli bättre på att uppdatera varje dag istället!

sjukt dålig uppdatering!

har haft riktigt mycket att göra sista tiden och har inte haft lust eller tid eller energi till att blogga. har jobbat alldeles för mycket + att man ska hinna/orka med innebany och häst också! men jag ska uppdatera er lite om veckans ridning!

vart inte mycket till bildbomb för det funkar inte!


Sacke 23/4 - riktigt fin häst!

jag är såå glad! är jätte nöjd efter dagens ridning och det behövdes för jag har faktiskt inte haft något riktigt sug till ridningen de senaste dagarna och sacke har fått vilat hela helgen. förra veckan red jag några dagar med graman och det har verkligen hjälpt! problemet vi haft är att han gärna tar tag i bettet och drar mig ut sadelm + att han inte riktigt vill gå framåt och få fart bakifrån. cathrine va super snälla och fotade mig idag och som tack mockade jag till henne ;) när hon hjälpte mig föreslog hon att jag skulle prova rida med sporrar ett tag (vilket jag aldrig gjort) och till en början trodde sacke jag va dum i huvudet och undrade vafan jag höll på med! men till slut fattade han och gick riktigt fint, drog inte alls lika mycket i bettet och tramade under sig riktigt ordentligt. tror jag ska börja rida med det ca 1 gång i veckan men dock bara när vi arbetar i paddocken, inte när jag hoppar eller rider ut. självklart kommer det en liten bildbomb men först en bild när jag stod och klädde av sacke idag, han är så underbar!

favorit bilder!


i onsdags ..

var erika med mig i stallet och filmade när jag red sacke. red med graman och han är riktigt duktig men vissa gånger försöker han dra mig ur sadeln vilket ni kommer se och då drar jag tillbaka vilket gjorde honom lite arg. men i andra videoklippet går han riktigt fint, vad tycker ni?

Dagens vill ha!

Jag vill ha den här snygga västen! den skulle bli perfekt att ha när det inte är speciellt varmt men ändå inte kallt, snygg att ha en tunn långärmad under bara. finns på hööks för 299;-

min älskling!

Sacke börjar bli riktigt fin i pälsen nu och det riktigt blänker om honom. dock är jag ju pedant så det har blivit mycket bortsning på sista tiden när han varit lerig + att han nästan har tappat all vinterpäls nu! sen använder jag pälsglans och den jag har är riktigt bra så den ska jag verkligen fortsätta med. ska pallra mig ut till stallet alldeles snart och kan inte riktigt bestämma mig om jag ska rida eller inte. om jag rider så blir det i paddocken och då kanske cathrine kan fota mig :)

Sacke 13/4 - hoppning

i fredags hoppade jag sacke. det stog studs uppställda så vi hoppade på dom och sen avslutade vi med att bara hoppa ett räcke på 1 meter kanske. erika va med så hon filmade när vi hoppade. han va riktigt duktig, det är typ andra gången jag hoppar studs med honom. här kommer filmen!

Sackes schema v.16

har suttit och knåpat ihop ett litet schema inför veckan. dock kanske det kommer ändras lite om erika bestämmer sig för att följa med för då rider hon sacke också.
Måndag - Hoppning
Tisdag - Lång uteritt, mysa och galoppera bara för att ha kul
Onsdag - Dressyr, rida med graman och arbeta ordentligt
Torsdag - Markarbete, bommar på volter
Fredag - Dressyr, öva på öppna och sluta

Påsken har gjort mig slö!

Påsken har gjort mig slö. Har äntligen fått vara lite ledig + att jag har passat på att umgås med mina vänner och dricka lite vin! Så lilla Sacke har fått vila men imorgon blir det hårda tag igen!

fina hästen!


10 saker ni inte vet om oss ..

  • Sacke får alltid något gott att tugga på när vi ridit klart!
  • Jag kallar honom för alla möjliga saker, utom sacke typ! (hjärtebus, mammas kille & gosegrisen)
  • Sacke pussas jämt, både med eller utan kommando
  • Jag hatar när saker + häst är leriga!
  • Sacke är rädd för vatten
  • Jag är ordningsansvarig i stallet pga jag är pedant, hihi!
  • I hagen är det Sacke som bestämmer
  • När jag fick Sacke fick man inte röra hans öron, nu står jag och pussar honom mellan öronen
  • Sacke är min bästa vän
  • Hoppning är någonting som Sacke älskar och han hoppar allt!

 


Sacke 6/4 - äckel väder!

 

 

har precis kommit hem från stallet och känner mig riktigt lycklig. Erika har gått och kärat ner sig i Sacke och tycker att han är helt underbar!Haha! jag blir så glad! vi fixade allt och chillade mest innan vi gick och hämtade Sacke, då snöade det inte men självklart böjade det snöa så fort vi kom ut. Sacke hade ju också självklart rullat sig så det tog ett tag att få honom ren. Erika fick skritta fram och red själv, förutom att Sacke går efter mig vart jag än går, haha! sen hoppade jag upp, travade och galopperade och började jobba honom lite. han är riktigt duktig, lyssnar och gör alltid sitt bästa. när jag ridit klart pussade vi och gosade innan vi gick in och pysslade om honom igen. släppte ut honom och gav hästarna lunch hö. är riktigt lycklig att jag har en sån underbar och knasig häst! på bilden står han och suger på mitt spö, haha!

 


Sacke 6/4 - dagens mål!

idag ska Erika följa med mig igen, så hoppas på att kunna få lite bilder. dock snöar det och är allmänt tråkigt väder ute! det blir iallafall ett pass i paddocken. Erika ska prova rida ( för typ första gången någonsin ) och då blir det perfekt om hon skrittar fram honom och så får jag trava fram innan jag kan börja jobba honom sen. idag är mitt mål att han ska gå lika fint som han gjorde i onsdags och jag ska verkligen ta tid på mig för att få honom att gå som jag vill. ska vara noga med:

- att rida fram honom ordentligt
- få honom mjuk med hjälp av volter
- få honom uppmärksam
- att han är glad och sammarbetsvillig, inge bråk
- jobba med bakben och rygg
image description

Sacke 5/4 - promenad i solen!

Igår hade jag med mig Erika ut till stallet vilket var jätte roligt. Det som är extra roligt är att hon har varit rädd för hästar sen hon var liten. Hon höll på att svimma när hon insåg att den största hästen i hagen va min och att det faktiskt va den vi skulle pyssla med, haha! Vi borstade och pysslade lite innan vi gick ut och gick en sväng, Sacke va pigg och glad och vart lite rädd ibland då det blåste mycket. Men han är så underbar och vi kunde inte låta bli att skratta åt honom för han är så klumpig :) sen nickade vi, fixade vatten, foder och gav hästarna lunch här. Innan vi åkte hem fick vi en varsin muffin som lina och micha bakat, vilken toppen dag!

 


Sacke i hagen!

får några dagar sen var cathrine ute och fotade sacke i hagen, vilket jag såg idag!
så här kommer lite bilder på min fina kille!
eller inte .. det går inte att ladda upp bilder och har inte funkat i flera dagar! så ni får en bild iallafall.

Dagens ridpass!

red som sagt i paddocken idag. det vart riktigt härligt väder på kvällskvisten då det slutade blåsa och solen sken. började med och mocka och fixa allt innan jag fixade honom. idag blev det blått schabrak med vita lindor till. jag gillar verkligen vita lindor för det ser snyggt och stilrent ut. började att rida fram honom ordentligt. skrittade och travade mycket på långa tyglar innan jag började jobba honom i skritten. börjde och vred för att han skulle bli mjuk eciellt i höger sida, där han brukar vara stel) innan jag började jobba med något annat. travade lite över bommarna och hoppade det lilla krysset några gånger och galopperad lite innan han fick skritta en sväng på långa tyglar igen. sen började jag jobba honom i traven .. och jag satt bara och log. jag blir så glad när jag tänker på hur fin han har blivit och hur duktig han är. han var riktigt fin i traven och lyfte mig nästan ur sadel. han jobbade riktigt fint med ryggen och bakbenen och jag bara älskar när han går så bra! han var koncentrerad och sammarbetsvillig hela ridpasset! avslutade med att skritta av runt salixodlingarna och satt och pratade med sacke hela vägen hem, haha! har tyvärr inga bilder från idag men hoppas att cathrine eller micha kan fota oss någon dag!

Dagens vill ha!

en brun martingal! eftersom jag gått och infördskaffat mig ett brunt träns och har en brun sadel så skulle det vara snyggt med en brun martingal. just nu rider jag utan men när det blir riktigt jobbigt drar han upp huvudet, tar tag i bettet och lyssnar inte på mig så jag skulle vijla ha en! speciellt när jag rider ut eftersom han har en tendens till att bli pigg och okoncentrerad!
hööks - 135:-

Sacke 3/4 - busig häst!

Idag vart det en utrett för Dacke bäbis! Red till kyrkan och tillbaka, dvs bara grusvägar. Skrittade mycket men travade nästan hela vägen hem. Idag va han (precis som igår) pigg och okoncentrerad. Imorgon blir det nog ett pass i paddocken.


älskade häst!

det finns ingen som gör mig så glad som du!

Sacke 2/4 - barbacka med lina!

idag när jag kom till stallet hade lina mockat åt mig ( lucky me ) så vi tog in hästarna och gjorde dom klara direkt när jag kom. båda red barbacka idag och det var riktigt mysigt, jag behövde det. vi pratade mest och red runt salixodlingarna. skrittade mest och travade lite påvägen hem. sacke va pigg och okoncenttrerad, beror nog på att han vilat en vecka igen. jobbade honom inte speciellt mycket. bara lite påväg hem. imorgon blir det en uteritt, bara jag och sacke.

ett speciellt band ♥

nästan alla ryttare får ett speciellt band med sin häst och självklart känner jag ju att jag och sacke har det. speciellt om jag tänker efter hur han va när jag träffade honom första gången. första gången jag skulle rida sacke så hade han gått på bete i fyra månader och nästan inte alls blivit hanterad. jag fick gå och hämta honom eftersom han inte ville komma när stefan gick in i hagen. och han kom till mig direkt. vi red i en mindre hage och han lyssnade på precis allt jag ville. redan då kändes det så rätt och jag bara längtade tills han skulle bli min ( vilket var flera månader senare ). när jag fick sacke fick man absolut inte röra hand huvud, så fort man skulle ta av/på grimma så höjde han och slängde med huvudet. öronen för total förbjudna! han var hetsig när man skulle ta in/ut ur hagen och jag undrade vad tusan jag hade givit mig in på. men skamm den som ger sig. nu står sacke lös i gången och pussar på kommando ( dock pussas han alltid nu för tiden i hopp om att få godis såklart ;p ) och på senaste tiden står han och gosar jättemycket i stallgången. jag brukar stå och krama hans huvud och pussa honom upp över öronen. det känns som att han litar på mig och att han tycker om mig precis lika mycket som jag tycker om honom. skulle aldrig kunna klara mig utan honom.
du är mitt allt!

bildbomb - sacke ♥

sitter och tittar igenom bilder på sacke. så det blir en liten bildbomb!

dålig uppdatering!

har varit grymt dålig på att uppdatera pga av att jag mått väldigt dåligt privat. har verkligen lagt bloggandet åt sidan. men imorgon är det måndag och då är det dags att ta i med hårdhandskarna igen. sacke har vilat hela helgen så imorgon ska jag rida ut en sväng barbacka hade jag tänkt.
you're the glue that keep me together ♥

RSS 2.0