nu är det vår!

idag är det verkligen vår väder! sacke ponken fortsätter sin vila (för att jag är lat och har alldeles för mycket pågång just nu) men imorgon slutar jag tidigt och då måste jag ut på en tur. men vet att cathrine tar bra hand om honom och att han njuter av att gå och slappa i solen och börja käka på det lilla gräset som finns. imorgon blir det en uteritt på grusvägarna som är perfekta och jag håller tummarna för att det är lika fint väder imorgon!


ändrade planer!

eftersom jag inte hann rida idag hade jag bestämt mig för att fota sacke i det fina vädret men solen hanna gå ner och jag fick verkligen inga fina bilder. jag är sååå ridsugen och imorgon ska jag rida! hade tänkt att rida på vägen för den är perfekt nu. trava och galoppera mycket. om en halvtimme kommer stefan och skor om sacke så imorgon har han nya fina hovar. hörs imorgon!

Sacke 27/2


åh! jag känner mig sämst. nu har sacke fått stå fredag, lördag, söndag och måndag. jag har verkligen inte lust att rida, och varför? för jag har ingen lust att bråka. han kanske behöver vila? istället så mockade jag och fixade allt och bestämde mig sedan för att frisera honom lite. klippte hans man, svans och pannlugg. tog lite på benen och drog lite med ryktstenen för att han skulle tappa lite hår. jag och micha rakade sacke i början av vintern och nu får han superlånga hårstrån på vissa ställen. sen klippte jag runt öronen och han är så snäll och söt som lägger huvudet i min famn tills jag klar (och han hatar när man håller på med öronenm så fort man råkar dra lite i pälsen så tycker han bort huvudet men kommer alltid lika snällt tillbaka) jag brukar pussa och gosa med öronen för att han ska vänja sig vid att man tar i dom och för att han ska relatera det till något bra. idag blev det extra mycket mys bara! imorgon hade jag tänkt att rida ut och inte kräva någonting men ändrade planer, som vanligt. jag kommer till stallet runt 5 och klockan 6 ska sacke skos så jag hinner inte rida imorgon. funderar däremot på att fota honom i paddocken innan. vad tycker ni om det? på onsdag MÅSTE han ridas!

less på vintern!

jag börjar bli riktigt trött på vintern. nu vill jag ha vår och sommar så man kan matcha alla snygga schabrak med lindor och huvor, samt ha snygga pikétröjor. jag längtar så sjukt mycket. börjat bli trött på att inte kunna använda vita lindor för att dom blir smutsiga + att jag inte kan använda vissa schabrak för jag inte har nå ländtäcke som passat till (nörd, jag vet) men vafan? bara för det slänger jag upp lite bilder på oss när vi matchar ;)

pedant

jag är så sjukt jävla pedant så ibland kan jag fan inte tro att det är sant. speciellt nu när vi bara är tre hästar, för det innebär mindre saker vilket gör att det är lättare och ännu roligare att göra rent. tänkte bjuda på lite bilder från mitt skåp.

frustration

jag känner att på senaste tiden har jag blivit lite frustrerad över ridningen .. för att ingenting funkar just nu. det gjorde till att jag inte red i fredags eller igår. idag skulle micha ridit men hon fick dåligt med tid så hon pysslade mest om sacke ponken. igår hade jag utsläpp så jag släppte ut hästarna, fixade mat/vatten till alla hästar, mockade till alla lunchfodrade och fyllde på vatten i hagen. jag red inte för det var så pissigt väder och för att jag helt enkelt inte känner någon lust eller motivation. ska helt klart försöka rida imorgon och hoppas att det kommer gå bra. dock saknar jag sacke och längtar tills jag får träffa honom imorgon!

dagens/gårdagens ridpass!

jaha .. jag börjar väl med gårdagens ridpass. jag skyndade mig ut och rida för att hinna rida innan solen gick ner och det hann jag! bestämde mig för att rida på vägen fram och tillbaka för det var riktigt bra underlag där igår. sacke var pigg och bråkig till en början och jag bara kände att jag orkade inte bråka igen. påväg hem så bestämde jag mig för att rida några varv på ängen. vi bråkade lite ( han blir ruskigt arg på mig när jag bromsar honom och tycker att allt ska gå o 120km/h istället ) men till slut slappnade han av och blev lite lugnare. tills vi skulle galoppera. efter galoppen va han så stressad så jag bestämde mig för att rida hem, så det vart ett ganska kort pass. när jag kom tillbaka mockade och fixade jag allt. idag kom jag till stallet runt kl tolv och började med att lunchfodra. medans sacke käkade sin lunch mockade jag och fixade allt till alla ( sacke, zeke och bambi ) sen fixade jag honom och kunde inte riktigt bestämma mig för vart jag skulle rida eftersom att det är halt precis överallt just nu. men det blev en liten sväng på vallen iallafall. till en början var han osammarbetsvillig och ganska okoncentrerad. men jag galopperade lite och idag var han runt och fin i galoppen. efter det vart han lite mer koncentrerad och gick riktigt fint mot slutet. det blwv en ganska kort tur på bara 30 min. imorgon vet jag inte vart jag ska rida eftersom jag har dåligt med tid och det går inte att rida i paddocken, men det visar sig. på fredag ska sacke vila. puss

vårkänslor

idag är det verkligen vår väder. solen skiner, snön smälter och fåglarna kvittrar. hoppas att det är lika fint väder imorgon för imorgon ska jag rida på förmiddagen efter jag släppt ut hästarna. idag måste jag verkligen rida igenom sacke eftersom att gårdagens ridpass inte var speciellt lyckat. får se om det går att rida i paddocken annars blir det nog ett pass på ängen. har fortfarande lite dåligt samvete för att jag vart arg på honom igår så idag blir det extra mycket puss och gos!


we are special ♥



barbacka ritt!

hela helgen har verkligen bestått av stall och det känns så skönt att sackes gamla box äntligen är urmockad och klar! det är verkligen ordning och reda överallt. när vi har gjort maten till våra hästar ställer vi deras hinkar på hyllan i foderkammaren sen har vi skrivit skyltar till hästarna så när man gjort hö till sin häst så ställer man det under skylten i höboxen, ordning och reda! idag åkte jag ut efter jobbet och började med att mocha och fixa allt till sacke. sen tog jag in alla hästarna och gav dom eftermiddagshö. gjorde iordning sacke och bestämde mig för att rida på ängen (det är snor halt på vägarna så det går typ inte att rida någonstans) och sacke va så jävla pigg och jag har faktiskt lite dåligt samvete för vi bråkade faktiskt idag, vilket inte händer så ofta. jag vet att han förlät mig så fort vi kom tillbaka eftersom han fick en massa morötter och pussar av mig. igår red jag ut en sväng .. barbacka. red en sväng och sen travade jag nått varv runt paddocken och cathrine va s å snäll och filmade. såhär såg det ut när vi red igår.

Lite nya bilder och tankarna från flytten!

Jag har ju flyttat Unni ifrån Ullbro nu, och måste säga att jag trivs så sjukt underbart bra i det nya stallet!
Alla är alltid glada och verkar tycka om alla hästar lika mycket men har trots det sin häst i rampljuset för sig själv. Det är väl dock lite som i Ullbro också, men det är inte samma sak på något sätt, kanske för att det är fler människor och hästar? Inte vet jag! Men det känns så otroligt bra!

En sak som är helt sjukt är dock att jag gör typ ingenting, jag mockar och rider, sen gör jag inget mer, eller jag ska inte göra något mer. Ägaren till stallet tar in hästarna, tar ut hästarna, fixar mat och silage åt dom m.m. Så det är ju helt sjukt vad lite man gör! Jag känner mig aldrig riktigt färdig i stallet om man säger så. Kan stå och sopa stallgången hur många gånger som helst bara för att få göra mer saker ! haha! Men trivs som sagt hur bra som helst! 

Den största saknaden ifrån Ullbro måste jag erkänna att det är Sandra faktiskt. Jag saknar verkligen hur vi alltid larvade runt i stallet. Och hon har alltid funnits där för mig, trots att jag inte alltid tänkt på det. Hon har alltid funnits där när jag har mått dåligt eller behövt prata tex. Sådan tur har jag inte nu längre. 
Jag saknar verkligen Sandra och Sacke som en tok! Stall vardagen är inte detsamma utan dom, men får väl överleva helt enkelt, ska åka och hälsa på något framöver iallafall! :)
Hoppas att Sandra och Sacke har det bra i Ullbro med de andra tjejerna! 

Jag tänkte bjuda på en del bilder från då jag red i ridhuset som står där på gården, ett jätte stort och jätte fint ridhus! Har till och med läktare! Haha :)

















Berömm är det bästa som finns... ;)










ridning v.7

eftersom att det har varit jävligt dåligt med tid för mig att uppdatera den här veckan så tänkte jag att jag kör en liten sammanfattning av veckans ridning. och det blir väldigt enkelt, med tanke på att jag har ridit i paddocken de dagar jag ridit den här veckan, det är riktigt bra underlag där. red där idag också (eftersom jag inte hann rida ut med cathrine och tessan) och han börjar bli riktigt fin. han har gått upp i vikt igen och är riktigt pigg och glad .. vilket gör mig glad! och vilket gör att han verkligen jobbar med bakdelen hela tiden! tog några skutt över bommen som låg på 20 kanske men övade mest på att få honom att anpassa galoppen efter mig, han va riktigt duktig men pigg! imorgon blir det dock en uteritt! såhär såg sacke ut idag! ser ni skaven på hans bog? har köpt ett bogskydd så hoppas de försvinner snart!

förändring

igår flyttade michell & unni och christell & hebbe. tråkigt men vad ska man göra? dock är vi bara tre hästar nu och stallet känns hur stor som helst! igår höll jag och cathrine på super länge. började mocka ur sackes box (eftersom jag har bestämt mig för att flytta honom till unnis gamla box ) tog över det rena och la in nya balar i sackes nya box, skurade mina mathinkar + vattenhinkar, flyttade in allt hö i hebbes gamla box och röjde i sadelkammaren. stallet ser sååå stort ut. igår blev det ingen ridning efter jag inte hann. idag kom jag till stallet runt 8. släppte ut hästarna och mockade till sacke. sen städade jag i foderkammaren och fortsatte i sadelkammaren eftersom jag ska byta skåp till michas gamla. imorgon ska jag soppa och fixa det sista där inne. imorgon kommer bilder på sackes nya box, foderkammaren, stallet och mitt skåp i sadelkammaren .. och självklart bilder ifrån ridningen!

every breath i take, im breathing you ♥


dagens ridpass!

idag red jag ju som sagt ett hårt pass i paddocken. och sacke var fan pigg som aldrig förr. när vi skrittade fram var han busig och gjorde små hopp och ville trava hela tiden. men under hela ridpasset jobbade han med ryggen och hade fart från bakbenen hela tiden och han var riktigt fin. älskar känslan när han går helt rätt och jag verkligen känner att jag inte ens tar i honom utan bara jobar med sistsen. riktigt fin var han iallafall. dock blev jag lite arg några gånger för att han försökte sticka och total ignorerade mig men efter det gick han hur fint som helst. imorgon tar snälla cathrine hand om sacke och imorgon får han vila. på torsdag ska jag rida ut med micha ( sista turen tillsammans ;/ ) och på fredag hoppas jag att jag har med mig någon som kan fota. idag hade jag mitt vita schabrak från hööks JH kollektion och det blåa täcket i samma märke (ej de på bilden) och han va riktigt snygg när han gick med höjd svans och rätt form. han är så bra!

sackes schema v.7


alla hjärtans dag

idag är det alla hjärtans dag och jag har faktiskt inte köpt någon till sacke (han är ju en häst tänker ni säkert) ja, fast han är ju också min allra bästa vän! dock blir han ju ändå alltid bortskämd med morötter så han får väl blir det idag också ;) igår red micha ut på sacke en sväng eftersom att jag inte hann rida igår pga att jag hade innebandy match. det lät iallafall som det hade gått jättebra och det är jag inte ett dugg förvånad över! han har verkligen blivit jättefin på bara några veckor! idag ska jag iallafall rida ett hårt pass i paddocken och imorgon blir det vila för sacke ponken. ska öva mycket på galoppen idag och försöka få honom lika fin i vänstervarv som han är i högervarv just nu. det lustiga är att han alltid haft svårt i höger varv och nu är det tvärt om? ska iallafall ge honom en VHT-behandling när jag får pengar till det. någon dag i veckan kommer stefan ut också och ska ge sacke nya skor, det var ett tag sen. dock ser hovarna fortfarande fina ut! längtar till min fina kille, hörs imorgon!


Shoppat på hööks!

Jag kan ju tala om att det inte alls blev så som det skulle bli! Jag skulle köpt fleece täcke och schabrak och lindor från nya kollektionen.
Men väl där så ville jag ju ha det blåa, men det fanns bara ponny storlek kvar. Och sedan så tyckte jag att de andra färgerna var så sjukt skrikande så det blev inget köp av dom! ( Inte nu längre, ångrar mig lite att jag inte köpte dom faktiskt ) Men jag köpte ju annat smått och gott, och är vrål nöjd med allt jag köpte! 



Jag köpte ett par vita boots till Unnis framben, dels för att mina svarta håller på att gå sönder och dels för att vita är mycket snyggare enligt mig! 
Dock kan jag ju säga att jag verkligen inte rekomenderar de här bootsen! Gummit är helt 'dallrigt' och karborren är kass. Så om man som jag tillexempel, använder de i hagen är de inte bra alls! Men de vita ska inte användas i hagen utan endast vid ridning!
Vet du någonstans där man kan köpa bättre boots med något snäpp fastare gummi?




Sedan köpte jag ett par damasker till både fram och bak! Köpte vita med ett bra ludd lader inuti! Ska bli skönt att inte behöva linda nu varje eviga dag! Haha! Hon i kassan sa även att dom var otroligt bra och när de blev smutsiga var det bara att slänga in dom i tvättmaskinen och sedan var de som nya igen!
Perfekt ju! Och en lite onsynlig sak är att på kanterna av damaskerna är det relexer! Det är ju jätte bra! 
Är super nöjd med att jag köpte de här! Kommer underlätta en hel del innom ridningen!




Sedan köpte jag även det här ljusblåa schabraket som ska matcha till mina ljusblåa lindor och min ljusblåa piké! Matchnings freak som man är ;) Och super dumma men bästaste vännen i stallfronten sa att hon tyckte det var gräsligt! Haha! Söta person som jag inte ens skulle kunna komma på tanken att bli irreterad på!
Jag är iallafall jätte nöjd med det med tanke på hur länge jag letat efter ljusblått schabrak och helt plötsligt så kom det på hööks! Helt otroligt enligt mig!




Köpte även det här snygga fleexe täcket! Och jag älskar det! Unni är ur snygg i det och passar jätte bra i färgen! Hade tyvär inte min kamera med mig annars hade jag självklart fotat henne i det!
Men är ur nöjd! Hon är riktigt snygg i det och det sitter jätte fint! Lika fint som på bilden! Dock har inte Unni lika bred framdel så hon är väl lite mer spillevinkig i kroppen än vad hästen i bilden är! Men som sagt, ur nöjd!

bortskämd häst

jag skulle ljuga om jag sa att sacke inte var bortskämd. och då menar jag inte att han blev bortskämd idag utan han är nog allmänt bortskämd bara .. alltid. men idag efter jag hade ridit så var han svettig och trött så han fick ett halv kilo kraft, matolja, vatten och morötter i extra krubban för att få lite extra energi, ställde också fram en hink med vatten så han får i sig ordentligt med vatten. när han hade ätit upp fick han sitt lunch hö i gången också, där stog han så nöjd medans jag putsade träns och stövlar, plockade undan och borstade på honom. rent allmänt är han bortskämd eftersom han alltid får morötter, haha! ser ni att han är svettig?

perfekt dag!

vilken toppen dag säger jag bara! vaknade runt tio och insåg att det var strålande solsken ute och visst blir man ridsugen av det? jag blir det iallafall! kom till stallet runt halv tolv och han bara träffa micha en liten stund för hon skulle typ in när jag kom. eftersom det var så fint väder så kände jag för att rida ut. eftersom jag inte ridit på en vecka ( dumma mig ) så va sacke hur pigg som helst och gick och gjorde massa små skutt hela tiden och skulle absolut trava, inte skritta. haha! red i de gamla sommarhagarna och stannade i den första för att jobba honom lite .. och han gick perfekt! mjuk och fin i formen, framåt och sammarbetsvillig och glad! riktigt roligt var det. galoppen måste vi dock nöta i paddocken eftersom han vill galoppera i 120 km/h om han får bestämma. sen galopperade vi iallafall igenom resten av hagarna och hoppade över alla diken som är där. det var så mysigt! det ar så varmt i solen så både jag och sacke vart svettiga efter det. älskar såna här dagar och älskar min häst! såhär såg vi iallafall ut idag, blåa var vi med vita lindor till :)

longering igen!

igår longerade jag sacke igen .. för det första för att jag är extremt slö och för det andra för att jag är helt slut i kroppen. dock är det jättebra för honom och han tycker det är as jobbigt. tror jag ska fortsätta med det. som ni ser är jag så fjollig så han fick ha täcke på sig ;p idag hade jag utsläpp vilket betyder att jag var i stallet imorse och fixade allt innan jobbet. så det blev ingen ridning idag bara pyssel. imorgon ska jag rida iallafall så hoppas jag att jag kan få lite kort också :)

i love you more then words could ever say ♥


longering!

idag kom jag till stallet och hade såklart med mig micha. när vi kom var det full fart i stallet och för en gångs skull var vi alla 5 där samtidigt! unni och hebbe skulle vaccineras och elle och cathrine hade precis ridit. chris är så snäll så hon hade mockat och fixat allt till mig så hon får en liten puss idag! det roligaste med idag var när cathrine skickade ett sms till mig med en bild på sacke .. som kikar fram bakom husknuten! han tyckte det var roligt att rymma idag! han är sååå söt, jag höll på att skratta ihjäl mig när jag såg bilden på rymlingen. eftersom jag fortfarande är sjuk så har jag typ ingen ork så bestämde mig för att longera på stallplanen. som tur är har chis ett longeringssystem som jag fick låna. sacke va så söt när jag spände remmarna så han vägrade gå framåt ( hur kan man gå framåt samtidigt som man kröker på nacken liksom? ) haha! till slut gick det jättebra och han är så snäll och duktig. till slut vart han avslappnad och gick lågt i form och men svansen högt, det bästa av allt var att han dreglade också. sen vart det puss och gos på gången innan han fick komma in i boxen och äta eftermiddagshö. här kommer bild på longeringssystemet ( tagit den från hööks hemsida )

dagens vill/måste ha!

jag behöver köpa ett bogskydd till sacke pga av att han får skav av sitt vintertäcke. cathrine skulle till västerås idag och kika lite på hööks och då skulle hon se om hon kunde hitta något. det finns ett för 269:- så vi får se.
åååååååååååh, är inte cathrine världens bästa människa just nu?! hon har varit så snäll och köpt ett bogskydd till mig! puss på dig! ♥

bara för att ..

jag sitter och saknar min häst så tänker jag lägga upp en bild från sent i somras. typ de första gångerna jag red på hackamore :) riktigt fin va han här!

saknar min häst!

nu är det såhär att jag har legat och varit magsjuk sen i lördagskväll och därför inte träffat min häst på alldeles för länge. tänkte att jag skulle ut och fixa honom idag iallafall, vore bra att komma igång med tanke på att jag ska jobba imorgon + att jag saknar ju honom såklart! blir nog inge ridning idag eller imorgon tror jag men så är det ju när man är sjuk. saknar min kille!

du är min bästa vän och ingen kan någonsin ersätta dig eller det du och jag har tillsammans ♥


Forever to the end <3

Hela mulen full av snö ;)

Jag tänkte att jag skulle bjuda på några av de bilder som jag fotade på Unni idag!
Riktigt kallt var det så beslutade mig för att bara gå ut och fota henne ett tag och skippa ridningen!

Dags att släppa taget...

Det finns alltid lite ärlighet bakom 

”jag skojar bara”. 

Lite kunskap bakom ”jag vet inte”. 

Lite känslor bakom ”jag bryr 

mig inte” 

och 

lite smärta bakom ”det är lugnt
”.


Stora dagen idag?

Idag tror jag nästan att det är min stora dag? Iallafall för tillfället! Med tanke på att vi ska till Unnis eventuella nya stallplats och kolla när och om vi kan flytta in! Och jag hoppar seriöst av glädje! Jag vill bara flytta! Nu,nu,nu! 
Men som sagt, jag och mamma ska dit idag och prata med henne, det ända som är det som måste fixas här är att Unni ska få sin VHT-behandling, bli skodd och vaccinerad. Dom har nämligen inte hö, utan silage, kommer dock inte ihåg vilket av de :S Men ska kolla upp det idag. 
Jag hoppas att jag kommer kunna flytta henne på sportlovet, det skulle kännas jätte bra med tanke på att då har jag ett helt lov att göra mig hemma där och lära mig hur dom har det, lära känna alla i stallet och alla hästarna.

Jag är en väldigt lätt person att prata med iallafall. Jag har aldrig svårt för att hitta nya vänner eller något i den stilen, jag har väldigt lätt att prata och tycker om att ha roligt, och hur många vill inte ha roligt? Haha, alla som jag har lärt känna iallafall, så med andra ord så brukar jag oftast ha väldigt roligt med även de nyaste personerna jag lär känna. Och det är ju inget annat än bra! eller hur? Haha :)

Annars hade jag även tänkt att rida och fota Unni idag, eller det blir något av de alternativen. Jag kan inte göra båda tror jag, har för dåligt med tid för det. 


Unni 04/02-12

Idag efter att jag rakat Unni så red jag och min sötnos ut. Idag är sista dagen som vi endast skulle skritta och trava. Vi red 'kyrkorundan' och travade ganska mycket idag! Igår skrittade vi mycket mer och med tanke på att jag kommer få börja lägga in galoppen i våra pass imorgon igen så tog jag med mer trav idag. Hon var relativt fin, men gick inte riktigt fram så ärligt för skänkeln som jag hade hoppats måste jag faktiskt säga. Men fin var hon iallafall. Imorgon funderar jag på att rida en längre sväng, men inte galoppera mycket, kanske bara någon kort stund eller något sådant. Skulle ju egentligen vilja rida till ridhuset och rida igenom henne lite men är rädd för att ta igenom henne för hårt. Men får som sagt se. Kan ju eventuellt rida dit och bara arbeta lite lättare i alla gångarter och sedan rida hem igen med tanke på att Unni antagligen kommer få sig en uteritt på måndag. Men ne, nu har jag ju flummat runt tillräckligt! haha! Men jag är iallafall nöjd över Unni idag! Lyckad, mysig men kall ridtur <3


rubrik

jag kunde fan inte komma på någon rubrik på dagens inlägg ;o igår red jag och micha ut en sväng innan stallmötet och båda höll fan på att frysa ihjäl! idag blir jag dock ridsugen eftersom det är strålande sol ute. men helgen är fullspäckad så jag kommer inte träffa sacke förns på måndag igen. idag ska jag till stockholm för att bo på hotell och när jag kommer hem imorgon har jag innebandymatch. så vi hörs och ses igen på måndag!såhär såg sacke ut igår (gammal bild men jag älskar den  här bilden)

stallmöte

igår va det som sagt stallmöte. vi höll på från klockan 16.00 till tyo 19.30!!! ;o kom iallafall fram till mycket och det kändes som att vi behövde rensa luften lite. mycket förändringar blir det nu och jag hoppas verkligen att det kommer funka. jag tror dock att jag kommer få svårt att få ihop det ibland, men självklart ska jag göra mitt bästa för att få det att funka. tycker dock att det känns tråkigt att vi inte kommer ha stallhelger längre för hur mycket jag än älskar mig häst och hur mycket jag än älskar att vara i stallet är det skönt att få en paus ibland. sen röstades jag fram till ordningsansvarig i stallet, vilket gjorde glad och kommer passa mig bra eftersom jag är pedant ;) haha! hoppas iallafall att det kommer bli bra nu! tycker ju om er alla!

sacke pussas!

jag vet inte om jag har nämnt att sacke pussas! det började med att jag lärde honom pussas på kommando. men nu för tiden pussas han alltid! till och med när han tigger. haha! han är så söt för när man går in i foderrummet för att hämta morötter börjar han fiffla med läpparna och se allmänt busig ut innan man ens kmmit fram till honom. här kommer iallafall en video på när vi pussas ( och jag hinner inte ens med att pussa tillbaka ;p )

onsdag

i onsdags jobbade jag kväll och när jag kom till stallet hade unni och bambi precis haft sin VHT-behandling och micha och cathrine hade bråttom till stan. jag mockade till sacke och zeke, fixade vatten + mat + hö till alla hästar. gjorde lunchpåsar + lunch fodrade, soppade och städade lite :) duktiga jag!

dålig uppdatering!

seriöst jag är sämst! har varit riktigt dålig på att uppdatera och det har gått nästan en vecka sen jag skrev sist. som sagt har jag mycket för mig hela tiden så tiden räcker inte riktigt till. i måndags fick sacke vila eftersom jag hade innebandyträning. i tisdag red jag på dagen, red på ängen och han gick riktigt fint! det vi behöver jobba på just nu r galoppen för han försöker sticka när vi ska galoppera på ängen. i onsdags red vi en mystur i skogen och avlutade med galopp och lite jobb på ängen. han var hur pigg som helst och rädd för typ allt. igår (torsdag) red jag på vägen för att försöka jobba honom så mycket som möjligt på rakt spår och han var riktigt duktig! han fortsod precis vad jag ville och lyssnade bra. när vi var påväg hem vart han hetsig som alltid ;p idag ska jag iväg till stallet runt halv två. ska ha med mig micha ut då också, får se om hon kan ta en bild på oss idag innan vi rider iväg. när jag ridit och fixat allt är det stallmöte idag klockan 16.00, skriver mer om det sen. här kommer en bild från i somras när vi stod på stallgången och bara mös (bilden är jättedålig men jag gillar den) fina, fina häst! ♥


Unnis VHT-Behandling

VHT-behandlingen gick bra! Bambi var helt ren vad jag förstod, hon har ju fått behandling tidigare också så den verkade hjälpa något otroligt, hoppas på att samma sak gäller för Unni.

Men det började med att hon ville att jag skulle gå ut med henne på stallplanen, hon frågade om hon var halt någonstans och jag svarade 'inte vad jag vet'. Så jag gick med henne, fram och tillbaka, imot henne och ifrån henne, sen travade vi, gjorde exakt lika dant i trav, vi gick in. Varken jag eller Cathrine (Pappas sambo) såg ju något. Hon såg ju ut som alltid liksom. Men då säger hon som behandlar direkt att Unni inte är ren i bakdelen. Utan det är där som problem sitter. Och jag berättar om galoppen och hon verkade inte förvånad, just för att hon inte är nå bra i höger bakdel så försvårar det hela hennes situation med att fatta galoppen. Såklart!

Hon såg även att det var lite dåligt i bäcken. Och då ganska så väldigt dåligt lät det som till en början. Eftersom Unni är så lång i ryggen så sa hon det att hästar med lång rygg är det ofta att man inte får med bakdelen lika mycket, man fokuserar inte på den lika mycket. Men hon sa även att det inte är konstigt alls att det var problem i bäcken, det var tydligen jätte vanligt. Dom flesta hästar har tydligen det. Bambi hade det förut också. Hon nämnde även att hon antagligen skulle behandla minst fyra hästar till med samma problem samma dag. Så som sagt, många hästar har nog det här problemet utan att man vet om det.

Men som sagt. Hon hade lite problem på vissa ställen men hon kommer tillbaka redan nästa vecka på torsdag och behandlar henne igen. Unni ska allt bli riktigt ren och fin i kroppen! Jag ska fortsätta behandla henne på olika sätt nu också. Och då gärna så att man fortsätter med VHT-behandlingar imellan åt. Jag vill ju att Unni ska må bra! Och då alltid! Och att det här felen i henne har hindrat oss från så mycket är ganska sjukt! Men som sagt. Ska ge henne mer sådanna här behandlingar så att hon alltid känns fin och fräsch! Det förtjänar hon verkligen! Och det gör alla andra hästar också!

Jag fick ett litet 'schema' av VHT-behandlaren. Unni ska stå idag och imorgon, sen två dagar efter det, det vill säga fredag och lördag ska hon bara skrittas och travas. Så då blir det uteritter antar jag! Och sen efter det så ska jag rida som vanligt tills nästa behandling. Så det känns bra iallafall. Hon ska kolla nästa torsdag då om hon känner någon skillnad eller om det kommer vara som sist igen. Jag hoppas att allting kommer visa sig vara perfekt! Haha, fast det är det nog inte ändå. Haha. Men man får väl helt enkelt hoppas!

Jag är nöjd över behandlingen idag iallafall, jag tycker att det känns så otroligt skönt med en sådan här behandling där hon känner igenom häster, sträcker och trycker på kroppen, skulle jag ta ut en veterinär skulle det väl låta " Ta den här och den där medicinen och tryck i henne ". Okej, kanske inte riktigt så. Men ni förstår. Dom jobbar inte på det här sättet. Och jag är aldrig så säker på veterinärer längre. Det måste jag säga faktiskt. Men som sagt, det här känns mycket mer naturligare sätt att hjälpa hästen på, precis så som jag vill att det ska vara också! Så som sagt, är både nöjd och imponerad över hur behandlingen gick.


Nu efter det här kommer ingenting hindra oss från ennu mer framgång!<3

RSS 2.0